Corectie riduri cu toxina botulinica

toxina-botulinica

Corectie riduri cu toxina botulinica

Injecţiile cu toxină botulinică reprezintă un tratament utilizat pentru a îndepărta sau diminua ridurile faciale în special cele care dau aspectul încruntat, ridurile de la nivelul frunţii, ridurile „de tristeţe” de la colţurile gurii dar şi de a ameliora aspectul benzilor verticale de la nivelul gâtului. Cu toate acestea mimica, expresivitatea feţei, în esenţă, se păstrează!

Toxina botulinica este un agent terapeutic derivat dintr-o bacterie numită Clostridium botulinum, cunoscută şi ca toxina botulinică tip A. Această toxină este produsă în condiţii controlate de laborator şi a fost administrată în cantităţi extrem de mici iniţial în oftalmologie pentru tratamentul blefarospasmului (clipitul foarte des) şi strabismului.

Se foloseşte cu succes şi în neurologie (spasm facial, torticolis, unele cazuri de migrenă, mână spastică la copii), chirurgie (fisuri anale), dermatologie (transpiraţia excesivă, – hiperhidroza – axilelor, palmelor şi picioarelor)

In urma injectarii, muşchii sunt „obligaţi” să se relaxeze, sunt „dezvăţaţi” să se mai contracte; deci nu mai are cine produce ridurile. Apoi, pacientul „se dezvaţă” în mod conştient de a mai utiliza unele grupuri musculare a căror activitate este nedorită, astfel încât chiar şi după ce efectul medicamentului a trecut, starea de relaxare musculara continuă.

Tratamentul cu toxină botulinică are un efect de întinerire certă, vizibilă dar subtilă.

În concluzie, datorită calităţilor sale, deşi departe de a fi cercetată complet din punct de vedere ştiinţific, toxina botulinică este utilizată astăzi cu succes de milioane de persoane pe tot mapamondul, fiind unul din „instrumentele” care au revoluţionat medicina în general şi pe cea estetică în special.