Tratament cu plasma proprie PRP

vampire

Tratamentul cu plasma PRP

Este un tratament revolutionar datorita faptului ca stimuleaza capacitatea organismului de autovindecare si regenerare ducand astfel la formarea unui tesut cutanat mai compact, mai ferm, mai tanar.

Tehnica este una simpla, rapida si sigura. Consta in recoltarea de sange venos, care prin centrifugare duce la separarea de plasma concentrata in trombocite si factori de crestere implicati in stimularea si formarea de noi fibre de colagen. Plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin.

Studiile stiintifice sprijina utilizarea PRP pentru cresterea in volum si regenerarea tesuturilor dure si moi. PRP este sursa concentratului trombocitar prezent in sange. In afara de implicarea in coagularea sangvina, trombocitele elibereaza factori de crestere implicati in autorepararea tisulara ceea ce permite organismului sa se vindece mai rapid si eficient. Deoarece se foloseste plasma autologa nu exista riscul transmiterii de boli, al anafilaxiei sau neoplaziilor.

Functiile factorilor de crestere eliberati se regasesc in: cresterea productiei de colagen, recrutarea altor celule la locul injectarii, initierea angiogenezei (formarea de noi vase de sange), inducerea diferentierii celulare, mineraizare osoasa, formarea matricei extracelulare.

Studiile au aratat un grad ridicat de rejuvenare la persoanele cu grad mediu de foto- si crono imbatranire.