Tratament vergeturi

vergeturi-794x527

Tratament vergeturi

Vergeturile sunt prezente pe corpul tuturor persoanelor. Mai mult sau mai puțin vizibile, acestea sunt dovada faptului că am trecut prin anumite schimbări, fie ele determinate de creșterea accelerată din timpul pubertății, sau de o îngrășare rapidă. De exemplu, în cazul femeilor care au născut, acestea pot fi privite ca o „medalie de merit”.

O idee greșită pe care oamenii și-o formează de obicei este aceea că există tratamente vergeturi bazate pe diferite remedii naturiste ce pot fi pregătite în casă, dar adevărul este că acestea sunt un fel de cicatrici, care pot fi înlăturate doar prin tehnologii de ultimă generație și îndrumare medicală.

Vergeturile afectează pielea. Practic, schimbările din organismul nostru duc la o întindere bruscă a pielii, iar aceasta cedează, când naștere acestor semne inestetice. Acest aspect este determinat de faptul că pielea își schimbă culoarea în zona unde sunt situate vergeturile. Nu doar femeile însărcinate și adolescenții la pubertate pot suferi de vergeturi, ci și oamenii care fac bodybuilding sau au apelat la o terapie cu hormoni.

Vergeturile apar cel mai des în locuri unde sunt stocate cantități mari de grăsime. Zonele cele mai vurnerabile sunt abdomenul, coapsele, fesele și sânii – în special în cazul gravidelor. La început, apar leziuni roșiatice, care nu par a fi tocmai vergeturi, dar în timp dispare pigmentarea, iar în urmă rămâne acest aspect de piele ruptă.

Vergeturile se produc în zona dermului și sunt cauzate, cum am spus mai sus, de perioade cu o activitate hormonală intensă, creșteri în greutate, bodybuilding sau sarcină. Deși sunt foarte inestetice, vergeturile nu prezintă niciun fel de risc pentru sănătate și nu împiedică corpul să funcționeze la parametri optimi.

În termeni medicali, vergeturile sunt cauzate de către o secreție prea mare de cortizon, un hormon produs de către glandele suprarenale. Efectul imediat al acestui hormon este de a slăbi fibrele elastice din piele. Automat pielea devine mai rigidă, nemai fiind în stare să producă colagen și elastină.